Informus Sälj- och Marknadsdag 2015

ISM 2015 med Informus och spännande föreläsare är över för i år

Måndagen den 26 januari var det dags för Informus Sälj- och Marknadsdag - ISM 2015. Det var en halvdag fylld med föredrag och inspiration som vände sig till alla som arbetar med försäljning och marknadsföring inom hotell och möten. Denna gång var vi på Citykonferensen Ingenjörshuset i Stockholm.

ISM spände som vanligt över ett brett spektra och den röda tråden var som alltid hur du kan göra bättre affärer. Denna gång handlade ISM bland annat om storytelling och hur du använder ny teknik. Dessutom presenterade vi en färsk undersökning av bokningsprocessen.

Dagen inleddes med vår populära branschfrukost. Där fick man smaka av den uppdukade buffén och prata med kollegorna från andra hotell och mötesanläggningar. Under pauserna kunde man också besöka vår miniutställning med samarbetspartner och leverantörer.

I vår pdf-tidning kan du läsa allt om utmärkelsen Årets Ametist samt årets 17 bidrag.

Följ Informus på eller följ och skriv inlägg om ISM med hashtaggen #ismstockholm2015.

Program ISM 2015

 800 :: Frukost

Frukost

Vi börjar dagen med en härlig frukostbuffet som står uppdukad fram till 845. Ge dagen en bra start samtidigt som du får tillfälle att träffa dina kollegor i branschen.

 900 :: Välkommen till ISM 2015

Mikael Bengtson

Mikael Bengtson från Informus hälsar välkomna och presenterar dagens program och föreläsare.

 905 :: Ny teknologi - Möjligheter för oss i mötesindustrin

Kristina Landeström

Att teknik förändrar vårt samhälle, våra vanor och även vårt sätt att arbeta är vi alla överens om. Vi upplever just nu en teknikrevolution - mobilt internet, internet of things, molnet mm. Vad innebär det för möjligheter för oss i mötesbranschen?

Kristina Landeström, Metamorphos kommunikation och MPI Sweden
Kristina har planerat, producerat och genomfört möten och events under 20 år i branschen och har sin passion inom möten, kommunikation och design. Sedan 2008 styrelseledamot och engagerad inom MPI Sweden.

Joachim Lerulf

Joachim Lerulf, Mobilimeet
Joachim Lerulf har jobbat internationellt med digitala kanaler sen 90-talet inom IT/Internet, media och telekom. Idag är Joachim grundare och VD på Mobilimeet, som med en mobilapplikation hjälper företag att genomföra effektivare möten.

 945 :: Vi och våra bokare

Hans Remvig

På uppdrag av Informus har Hans Remvig gjort en studie av bokningsprocessen på ett urval av mötesanläggningar. Resultatet presenterar han här under ISM.

Hans Remvig, Resurs
Hans har arbetat med att kartlägga konferens- och affärsresandet i Sverige genom omfattande marknadsundersökningar av dessa grupper.

1010 :: Kaffe

Kaffepaus

Citykonferensen Ingenjörshuset dukar upp kaffe med tillbehör.

1030 :: Storytelling befolkar varumärket

Matts Heijbel

Storytelling / storylistening innebär att man medvetet söker, finner och använder berättelser om verksamheter och om möten med kunderna. Man visar fiffiga lösningar och berättar var man kommer ifrån, var man befinner sig och vart man är på väg.

Matts Heijbel, Storytellers
Matts är författare och journalist med socialantropologisk bakgrund. Hans bok Storytelling befolkar varumärket kom nyligen ut i en tredje utökad upplaga. Ingen har som han rört sig i marknadsdjungeln på jakt efter de varumärkesbyggande berättelserna. Bästa storyn vinner, konstaterar Matts.

1110 :: Kort paus

1120 :: Logistik eller mötesexperter?

Micke Darmell

Vad är det vi inom mötesindustrin egentligen är duktiga på? Vad är det som skapar tillväxt i branschen? Runt detta kommer vi att resonera och utmanas av mötesevangelisten Micke Darmell.

Micke Darmell, gr8meetings.se
Han har de senaste 25 åren arbetat med möten ur olika perspektiv. De senaste 7 åren har han fokuserat på intern möteskultur. Kring detta föreläser, processleder och skriver han böcker. fb gr8meetings & Uppkopplad eller Avkopplad? Twitter mickedarmell

1220 :: Presentation av finalister i Årets Ametist

Ametistgrotta

Av de 17 deltagande hemsidorna, kommer juryn för Årets Ametist att välja ut och presentera de fem sidor som går vidare till final och prisutdelning i samband med Möten & Event i Kista under branschminglet på kvällen, 18 feb 2015.

Årets Ametist är en utmärkelse som instiftats av Informus. Sedan 2007 delas den ut till den hemsida bland Sveriges mötesanläggningar som bäst uppfyller kriterierna Säljande, Informativt, Användarvänligt och Aktuellt.

1230 :: Lunch

Lunch 12:30

Alla talare och deltagare är välkomna till lunchen på Citykonferensen.

1330 :: Avslutning på ISM 2015

Om föreläsarna

Våra föreläsare är i första hand utvalda för att de har ett intressant och inspirerande budskap. De är inte arvoderade utan kommer till ISM för att de gärna vill dela med sig av sin kunskap, men har kanske också en vara eller tjänst att erbjuda. Genom detta upplägg kan vi genomföra ISM till en låg deltagaravgift.

Heta tips

Här får du förslag på några ställen som är värda att titta närmare på!

Essinge Konferenscenter 

Följ med vår konferensgäst och se vad som händer bakom kulisserna under en vanlig konferensdag.

Aktuellt

Till Informus Facebook