Informus Sälj- och Marknadsdag 2014

ISM 2014 med Informus och spännande föreläsare är över för i år

Tisdagen den 21 januari var det dags för ISM 2014 - en halvdag fylld med föredrag och inspiration som vände sig till alla som arbetar med försäljning och marknadsföring inom hotell- och mötesbranschen. Sälj- och marknadsdagen genomfördes på Stockholmsmässan under Mötesindustriveckan.

ISM spände som vanligt över ett brett spektra och den röda tråden var som alltid hur man kan göra bättre affärer. Under pauserna kunde man också besöka vår miniutställning med samarbetspartner och leverantörer.

Dagen inleddes också med vår uppskattade branschfrukost. Där fick man låta sig smaka av den uppdukade buffén och passade på att prata med kollegorna från andra hotell och mötesanläggningar.

Genom att ISM nu genomfördes som en del av Mötesindustriveckan, fick deltagarna också möjlighet att besöka andra arrangemang under dessa dagar.

Följ Informus på eller följ och skriv inlägg om ISM med hashtaggen #ism2014.

Program ISM 2014

 800 :: Frukost

Frukost Vi börjar dagen med en härlig frukostbuffet som står uppdukad fram till 845. Ge dagen en bra start samtidigt som du får tillfälle att träffa dina kollegor i branschen.

 900 :: Välkommen till ISM 2014

ISM 2014 Välkommen till Informus Sälj- och Marknadsdag 2014! Dagens talare och ämnen presenteras av Mikael Bengtson från Informus.

 910 :: Dra nytta av det som händer inom Svensk mötesindustri just nu!

Vad händer just nu och vad kommer att ske de närmaste åren inom mötesindustrin? Hur kan konferensanläggningar dra nytta av detta och vad kan vi som industri göra för att ytterligare förstärka det som sker?
Björn Masuhr, Strateg inom mötesindustrin
Björn ligger bakom stora delar utvecklingen av Mötesindustrin Sverige och har formulerat förslaget Möten för tillväxt som samlat stora delar av industrin. I januari 2013 erhöll han MPI:s utmärkelse - Mötesindustrins Stora Pris.

 930 :: Mässor i förändring

Det personliga mötet har blivit allt viktigare för att nå igenom kommunikationsbruset. Mässan är en av de största mötesformerna. Vilka är trenderna och hur får man besökarna att komma till mässorna?
Mikael Jansson, Fairlink
Mikael är en flitigt anlitad föreläsare inom mässor och marknadsföring. I sin roll som VD för Fairlink hjälper han till att skapa lönande och mätbara möten. Mikael har också skrivit flera böcker, däribland storsäljaren Mässguru.

 1000 :: Den digitala föreläsaren

Hur skulle det vara om du som mötesarrangör kunde hjälpa kunden att förstärka sitt budskap med hjälp av Sveriges främsta experter inom 100 tals ämnen? I den digitala föreläsaren får vi svaret.
Stefan Laffranchi, Föredrag.se
Stefan Laffranchi är grundare och VD på Föredrag.se som är Sveriges största plattform för streamad kunskap och inspiration. Föredrag.se används idag på ett antal hotell och konferensanläggningar.

 1030 :: Kaffe

 1100 :: Ett serviceinriktat ledarskap ger kunder!

Ledarskapet är grunden för bra service gentemot våra kunder. Nyckelfaktorer är medledarskap, projektmål, delegering och uppföljning. Catharina behandlar olika verktyg för att utveckla ledarskapet för att nå säljmål och glädje.
Catharina Roos, Co-Drivers
Catharina har varit egen företagare sedan 1985 då Welcome Hotel byggdes. Dessutom föreläser hon och ger utbildningar inom ledarskap, service, kommunikation och entreprenörskap genom sitt företag Co-Drivers.

 1140 :: Konferenshotell eller Destinationshotell?

Destinationshotell, konferenshotell, isbar eller unika koncept? Vad är det som gör att folk väljer att åka till Ystad Saltsjöbad mitt i vintern? Med en ständig närvaro och stort engagemang skapas en oöverträffad kundupplevelse.
Carl Lundgren, ESS Hotell
Tillsammans med sina kompanjoner grundade Carl Lundgren ESS Hotell 2007 i samband med förvärvet av Ystad Saltsjöbad. Med en gemensam vision om att skapa spännande koncept inom hotell och restauranger.

 1210 :: Presentation av finalister i Årets Ametist

Av 19 deltagande hemsidor, kommer juryn för Årets Ametist att välja ut och presentera de fem sidor som gått vidare till final.
Prisutdelningen sker torsdagen den 23 januari på Mötesindustrifesten.
Årets Ametist
Årets Ametist är en utmärkelse som instiftats av Informus. Sedan 2007 delas den ut till den hemsida bland Sveriges mötesanläggningar som bäst uppfyller kriterierna Säljande, Informativt, Användarvänligt och Aktuellt.

 1220 :: Avslutning på ISM 2014

ISM 2014 ISM är slut för denna gång, men vi är tillbaka om ett år. Avrundning och summering av dagen.

 1230 :: Lunch

Lunch 12:30

De som så önskar äter lunch tillsammans med övriga deltagare på Mötesindustriveckan. Detta bokas separat i samband med din anmälan.

Om föreläsarna

Våra föreläsare är i första hand utvalda för att de har ett intressant och inspirerande budskap. De är inte arvoderade utan kommer till ISM för att de gärna vill dela med sig av sin kunskap, men har kanske också en vara eller tjänst att erbjuda. Genom detta upplägg kan vi genomföra ISM till en låg deltagaravgift.

Mötesindustriveckan

Mötesindustriveckan

För första gången gästar Mötesindustriveckan Stockholm med en mängd olika aktiviteter på programmet. Genom att ISM nu genomförs som en del av den veckan, får du också möjlighet att besöka andra arrangemang under dessa dagar. Några är kostnadsfria, andra betalar du för. Du väljer vad du vill vara med på i samband med din anmälan.

Den 22 januari har du t ex möjlighet att delta på ett av årets viktigaste evenemang för oss som arbetar med möten - Tillväxtdagen. Där berättar politiker och ledare om hur de praktiskt arbetar och du får direkt från dem som fattar besluten höra vad som komma skall. Dagen kallas också för Politiskt forum - inte för att den bara är till för politiker - utan för att vi under en dag både har politiker och mötesindustrins leverantörer samlade.

Läs mer och anmäl dig på Mötesindustriveckan »

LADDA NER INFO FRÅN TALARE

Här kan du ta del av information som talarna på ISM har lagt upp för dig.

Catharina Roos :: Ett serviceinriktat ledarskap ger kunder! »

Carl Lundgren :: Konferenshotell eller Destinationshotell? »

ISM 2014 är ett samarbete
mellan Informus och:

Mötesindustriveckan

Björn Masuhr

Fairlink

Föredrag.se

Co-Drivers

ESS Hotell

Mediaeffekt

Årets Ametist

Heta tips

Här får du förslag på några ställen som är värda att titta närmare på!

Münchenbryggeriet Event + Konferens 

Stockholm innerstads största anläggning på 9000 kvm och 18 rum med utsikt över Riddarfjärden.

Aktuellt

Till Informus Facebook